søndag 30. juni 2013

Panna cotta-kake med basilikumgele

I dag var tante og onkel på middagsbesøk, og jeg benyttet sjansen til å teste ut en kakeide jeg har tygd på en stund; panna cotta-kake! Oppskriftene som ligger til grunn for kaken har jeg funnet på Trines matblogg, som jeg bruker mye.

Panna cotta-kake med basilikumgele

250-300 g oreokjeks, knuste
100 g smør, smeltet

8 dl kremfløte
2 vaniljestenger
200 g hvit sjokolade
4 gelatinnplater

2 dl vann
1,75 dl sukker
1 kanelstang
1 dl ferskpresset appelsinjuice (ca en stor appelsin)
1 liten potte basilikum
1/2 sitron, saften
3 gelatinplater

1 kurv jordbær

Bland kjekssmuler og smør godt sammen, og ha det i en springform (gjerne en som fungerer som kakefat når man tar vekk ringen). Sett det kaldt.

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i 5-7 minutter. Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene. Ha fløten i en liten kjele sammen med vaniljestengene og frø og gi et oppkok. Fjern selve stengene, og rør inn gelatinen, etter å ha krystet dem. La det avkjøle seg litt før du rører inn hvit sjokolade til alt er smeltet. Sett kjølig til konsistensen begynner å tynkne litt. Vask og rens jordbær og del dem i to. Sett jordbærene med snittsiden ut langs kanten av springforma oppå kjeksbunnen. Hell over panna cottaen når den har begynt å tykne litt. Sett kjølig noen timer.

Kok opp vann, kanelstang og sukker og la koke til alt sukkeret er oppløst. Bland inn appelsinjuicen og avkjøl helt. Fjern kanelstangen. Ha basilikumbladene og litt av sukkerlaken i en bolle og kjør til glatt masse med stavmikser. Bland med resten av sukkerlaken og smak til med sitronsaft. Sil blandingen. Smelt gelatinplatene forsiktig i en kjele, ta den av varmen og rør inn væsken litt etter litt. Sett kjølig. Når panna cottaen er stivnet og geleen har begynt å tykne, kan geleen heller over. Deretter settes kaken kaldt til geleen er helt stiv.

Pynt med resten av jordbærene og basilikum før servering.

Håper det smaker - vi får se da!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar